Dane osobowe

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.

ISSN 1733-8670 (Printed)

ISSN 2392-0378 (Online)

DOI PREFIX 10.17402

Dane osobowe autorów, recenzentów, członków rady naukowej, subskrybentów i partnerów Zeszytów Naukowych Akademii Morskiej w Szczecinie są chronione i przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – zwane „RODO”.

 

Zakres przetwarzanych danych osobowych:

Autorzy artykułów publikowanych w czasopiśmie Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej, Scientific Journals of the Maritime University of Szczecin wyrażają zgodę na przetwarzanie przez Akademię Morską w Szczecinie oraz Wydawnictwo Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Szczecinie ich danych osobowych w postaci:

  • imienia i nazwiska;
  • informacji o miejscu pracy wraz z adresem miejsca pracy;
  • adresu e-mail

w zakresie publicznego ich udostępnienia, bez ograniczeń czasowych i terytorialnych, poprzez ich zamieszczenie:

  • pod utworem  w Internecie na stronie internetowej Zeszytów Naukowych Akademii Morskiej w Szczecinie;
  • pod utworem w wersji papierowej wydawnictwa Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Szczecinie;
  • w internetowym repozytorium Zeszytów Naukowych Akademii Morskiej w Szczecinie;
  • w materiałach informacyjnych związanych z wydawnictwem.
  1. Recenzenci i Członkowie Rady Naukowej Wydawnictwa Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej, Scientific Journals of the Maritime University of Szczecin wyrażają zgodę na przetwarzanie przez Akademię Morską w Szczecinie oraz Wydawnictwo Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Szczecinie ich danych osobowych w postaci:
  • imienia i nazwiska 
  • informacji o miejscu pracy, w zakresie publicznego ich udostępnienia, bez ograniczeń czasowych i terytorialnych, 

w zakresie publicznego ich udostępnienia, bez ograniczeń czasowych i terytorialnych, poprzez ich zamieszczenie:

  • na stronie internetowej  i repozytorium wydawnictwa Zeszytów Naukowych Akademii Morskiej w Szczecinie;
  • w wersji papierowej wydawnictwa Zeszyty Naukowe;
  • w materiałach informacyjnych związanych z wydawnictwem.
  1. Prenumeratorzy czasopisma Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej, Scientific Journals of the Maritime University of Szczecin czasopisma oraz prenumaratorzy biuletynu informacyjnego „SI News” wyrażają zgodę na przetwarzanie przez Akademię Morską w Szczecinie oraz Wydawnictwo Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Szczecinie ich danych osobowych w postaci:
  • adresu e-mail oraz danych do wysyłki wersji drukowanych w zakresie niezbędnym do realizacji prenumeraty. 

Administratorem Państwa danych osobowych jest Akademia Morska w Szczecinie ul. Wały Chrobrego 1-2, 70-500 Szczecin, tel. (91) 48 09 400, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest wyrażona przez Państwa zgoda. Dane osobowe przetwarzane są w celu realizacji procesu wydawniczego Zeszytów Naukowych Akademii Morskiej w Szczecinie.

Państwa dane nie będą wykorzystywane w celu zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym do profilowania, o którym mowa w art. 22 RODO.

Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na zasadach określonych w art. 16-21 RODO.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy RODO.

Nowości

Mar 29, 2022

Słowo wstępu do numeru 69(141)/2022

Drodzy Czytelnicy, wraz z nadejściem roku 2022 pojawiają się nowe oczekiwania, nowe cele…

Gru 30, 2021

Słowo wstępu do numeru 68(140)/2021

Szanowni Czytelnicy, jest to ostatni, czwarty numer (nr 68) naszego czasopisma w 2021…

Gru 21, 2021

Opłaty

Z dniem 01.01.2022 nastąpi zmiana wysokości opłaty za publikację artykułu naukowego…

Gru 02, 2021

Aktualności 3 12 2021

W oparciu o Komunikat Ministra Edukacji i Nauki z dnia 1 grudnia 2021 r. w sprawie wykazu…

Wrz 07, 2021

Aktualności 30 10 2021

Dla naszego czasopisma, Scientific Journals of the Maritime University of Szczecin, 2021…

Sie 07, 2021

Słowo wstępu do numeru 67(139)/2021

Drodzy Czytelnicy,  

Oddajemy do rąk czytelników trzeci numer w 2021 roku (No. 67)…